Siden sidst


Auning Jagtforening

www.auning-jagt.dk

Klik på billedet for at få vist store billeder !


Dameskydning på Nordjurs flugtskydningscenter d. 2. august


Tak for fin beretning - dejligt at høre at der var så fin tilslutning her midt i sommertiden.Så kom der en beretning fra Leif Udengaard, der vandt bukkerejse til Polen på vores trofæaften - så er der lidt billeder også - men en fin beretning.

Klik på øverste højre hjørne for at forstørre teksten.


Såer der skudt buk i Drammelstrup -  tillykke til Flemming!


Jeg havde vundet den 3. uge i bukkejagten, og havde hele ugen op til besluttet, at området skulle have et  besøg, men enten regnede det, eller så passede det ikke lige ind i programmet.

Lørdag d. 15/6 tog jeg af ted om morgenen. Da jeg kom ned af stien stod  bukken på den anden side af læbæltet, en god buk kunne jeg se. 10 min. før skydestid smuttede han - og jeg så ikke mere den morgen.

Jeg tog afsted igen om aftenen, var på plads kl. 20:15 og skød ham kl. 20:50

Mvh

Flemming KempelD. 30.03.19 var vi 4 piger fra Auning Jagthornsblæsere til Duelighedsprøver i Silkeborg.

Vi mødtes dernede kl.8.30 og startede dagen med kaffe og rundstykker. Hvorefter vi hurtigt blev enige om, at vi hellere måtte varme op inden Jeanette skulle stille op i solo bronce-signal.

Men først skulle der lige blæses til flaghejsning inden soloblæserne begyndte.

Der var 7 tilmeldte i bronceklassen, og Jeanette klarede sig bare rigtigt godt og fik mange roser.

Senere var det Tessa's tur til solo i sølv - også hun klarede sig rigtigt flot - og fik mindst lige så mange kommentarer fra de øvrige deltagere.

Endelig efter frokost kom turen til sølvholdet i gruppe - foruden os stillede Hinnerup blæserne op med et stort hold - og vi var bare imponeret - de var dygtige.

Så blev det så vores tur - og det gik bare rigtigt godt, så godt at vi faktisk blev nr. 1  - så det kan vi godt være stolte af. Også dommerne havde mange pæne ord til os på vejen - noget kan jo altid gøres bedre....


Da vi jo var en pigegruppe - var vi blevet enige om at stille op i kjoler - og ikke som alle de andre i veste og slips. Det vagte stor jubel over.


Jeg havde i dag d. 21/10.18

fornøjelsen af at være på fællesjagt med Auning Jagtforening.


Jagten foregik i Stevnstrup Enge, og det var Dansk Strand- og Landjagtforening, der var vært ved jagten. Arealet er opkøbt af Danmarks Jægerforbund for jagttegnsmidler. Det betyder at nogle af de penge vi alle sammen indbetaler, når vi indløser jagttegn hvert år er gået til opkøb af disse arealer. Og den lokale vildtforvalter har været med til at beslutte, at disse arealer derfor skal udliciteres til jagt. Det er derfor det i dag har været muligt for medlemmer i jagtforeninger i de omkringliggende kommuner at deltage i jagten i dag. Der er nedsat en forening til driften af disse arealer, der hedder Foreningen for Naturforvaltningen af Stevnstrup Enge.


Vi begyndte kl. 9.00 med kaffe, rundstykker og parole i de fine bygninger ved Naturcenter Randers. Her var der gjort klar med sedler til bengæt og dækket bord til alle mand. Da morgenmaden var overstået blev der gjort regnskab for at alle deltagere havde betalt. Der var lidt tekniske problemer omkring registreringen af enkelte betalere, men det fik dagens jagtleder løst. Dernæst blev der holdt parole hvor der blev oplyst at der måtte skydes hvad jagtloven tillader, fraset høner, som man ønsker at frede i området. Derefter hoppede alle i bilerne og begav sig til Stevnstrup. Området vi startede i ligger mellem Gudenåen og jernbanen på sydsiden af Stevnstrup by. Vi blev hurtigt delt ind i hold til første såt. Jeg havde fornøjelsen af at følge driverne ned til drevets start og blev tildelt en bagpost. Første såt var en lang såt, der startede smalt og bredte sig ud længere fremme.  Ca. 2/3 inde i drevet faldt de første skud. Der blev råbt ”dyr bagud” på et tidspunkt, men dyret fandt ikke vej helt ned til mig. Ca. 35 min efter start blev der blæst af, og der kunne præsenteres en krikand og en stor rå efter den første såt. Jagtlederen pointerede at der ikke må skydes på høner, som han havde overværet at det alligevel var sket i første såt. Heldigvis overlevede hønen og ingen skade var sket.

Anden såt bød på en lille, næsten kvadratisk såt med krat, graner og selvsået birk. Skytterne blev sat af på tre af siderne på forholdsvis fladt engområde. Terrænet var hele dagen lidt svært fremkommeligt for driverne, der gjorde et rigtigt fint arbejde med at mase sig selv og hundene igennem krat, kvas og væltede træer og buske. Denne såt bød på fine naturoplevelser med tre kronhjorte, der buldrede ud af såten. To af dem var fine 8-ender og så var der en enkelt spidshjort. Der var en nyjæger med, der leverede såtens eneste nedlagte vildt. En fin rå. Derudover havde skytterne på den ene langside set en fin ræv, der desværre ikke kom på skudhold. Efter denne såt hjalp jagtlederen med at brække dyret med hele selskabet som tilskuere. Han fortalte bl.a. om hvordan man frigør spiserør, blære og endetarm og afbinder dette, før det fjernes, for at undgå forurening af kødet. Det blev en fin læring fornyjægeren.     

Anita         

       

Andetræk i Nr. Kær

Den 16. sept. Solen går ned 20.33. Ca 10 mand, 5 hunde og jeg selv mødes ½ time før solnedgang ved Gammel Estrup.

Forventningerne er ikke høje til andejagt i Nr. Kær. Vandet i søerne står lavt grundet den varme sommer, og der er ikke set mange ænder tidligere. Alligevel er der mødt fuldtalligt op. En blandet samling af jægere, både nyjægere, lidt erfarne og meget erfarne.

Efter parolen begiver vi os afsted til Nr. kær og fordeler os langs de to små søer. Hundende er klar! Mørket falder på. Vi står klar.


Den første stund sker der ikke meget. En rovfugl og nogle små fugle skærper opmærksomheden. Og så sker der noget. Gråænder kommer ind over søerne. Krikænder kommer vanvittigt hurtigt og dygtigt flyvende. Og pibeænder bliver set. Helt hvor mange skud, der affyres de næste 3 kvarter er usikkert. At der er så meget gang i den, kommer vist bag på de fleste. Fedt!

Efter skydningen er indstillet og hundene har gjort deres job, anslås det at der har været 40-50 ænder ind over vores område! 4 gråænder og 4 krikænder på parolen. Og et anstændigt forbrug af skud vurderes det. En skøn fornemmelse at køre hjem med ænder til plukning og stolt over at have skudt en krikand! Den skal blive tilberedt og spist med glæde.

:-) Julia
Så er der tal på antal regulerede rågeunger i år - 1041 stk blev det til. Meget flot resultat.Så er der også skudt buk i Drammelstrup - Tillykke til Bjarne -vi håber også her at få lidt billeder og en lille historie.


illykke til  Allan som var så heldig at skyde en Buk i Grund den første uge efter 5 morgener og 3 aftener - vi håber der kommer billeder senere.Bukketræf på Gl. Estrup

Rigtig mange jægerne mødte frem på Gl. Estrup her d. 16. maj fra morgenstunden til dejligt morgenbord med kaffe og friskbagt brød - samt bukkeparade.

Helle Kristensen bød velkommen på vegne af Gl. Estrup - hvorefter Tage Madsen styrede slagets gang vedr. kåring af årets 16. maj buk.

Auning jagthornsblæsere spillede jagthorn undervejs.


1. præmien gik til Jens Iversen, som kom med en flot 6'ender - stort tillykke til Jens og til de andre jægere der var heldige/dygtige her fra morgenstunden.

Se billeder under galleri af de flotte bukke.

Tak for et godt fremmøde.

 


Konstituering af bestyrelsen:

Så har bestyrelsen konstitueret sig - Per Knudsen er dermed blevet næstformand i foreningen.


8. februar var der fugleskydning i jagthytten kl. 19.00 - Sune  havd ei år dekoreret en skarv til den sædvanlige nedskydning af først venstre fod, så højre fod, venstre vinge, højre vinge, næb og til sidst bryst.

Igen i år brillierede Preben Birkmann, skød først venstre fod, dernæst højre fod, og så blandede Bjare Mogensen sige lige og tog venstre vinge, Lothar en af vores nye jagttegnskursister glimrede ved at tage højre vinge - hvornæst Bjarne igen var på banen og tog næbet - hvorefter Preben Birkmann igen lige synes han skulle vise sig som en dygtig skytte...

Dernæst var der skydning til hundepropper - 2 mand skulle prve at skyde 5 propper ned med 5 skud hver - det var ikke helt så ligetil. Senere havde Steffen sat hundepropper op på en drejbar skive - og det var da næsten helt umuligt - dog blev der ramt flere hundpropper til stor morskab.


Alt i alt en rigtig hyggelig aften.

Der var flotte sponsorgaver fra Djurslands jagtbutik og Traktorlageret - Tak for dem !


og flotte resultater!

DSC05793
DSC05786
DSC05774
DSC05767
DSC05763

En kold lørdag morgen den 7. december kl 8;00 stod vi klar igen på M/S Signe, 10 m/s lovede vejrudsigten, men skipper forsikrede os om at det gik?

Vi sejlede syd om og nåede i løbet af dagen helt ned til Elsegårde strand. Der kom til tider en sjat vand ind på de deltagende, men det tog folk i stiv arm, sindsygt flot dag med masser af solskin. Vi så tit større flokke af edderfugle, men de var svære at komme til, dog havde vi succes de hvor vi fandt enlige kokke eller enkle par, hvor det var forsvarligt at pille kokken uden at ramme hønen.

Alt i alt en fortræffelig dag, dagen bød mere på godt selskab og godt vejr end på udbytte. Vi havde 2 jægere med der ikke havde skudt deres første vildt endnu, og det lykkedes dem begge at få en edderfugl.


De er begge klar igen i januar og den ene skal have sin bror og far med.


Mvh Michael

Støt vores sponsorer - de støtter os !